Műhelytitkok – PROfoto

Tóth Mona és Tóth Attila, PROfoto

Szerencsés módon Mona és Attila fotózási titkaiba, “műhelyébe” éppen ezen a héten személyesen is beleshettem. Április végén nyílnak a vadcseresznyefák virágai, ilyenkor pedig ha az ember telefonhívást kap, menni kell, mert szó szerint hív a természet! A rózsaszín virágok pompájában Monáék családokat és portrékat fotóztak, így részben innen származnak a Műhelytitkok fotói. Valószínűleg a legtöbbünk így képzeli el a fotós munkáját, de lássuk, hogyan dolgoznak ők, ketten.

Hogyan készülnek a profi fotók?

1. Felhívjuk az ügyfeleket telefonon, hogy időpontot egyztessünk, majd a megadott helyen és időben találkozunk velük. Általában segítünk, hogy milyen színű, stílusú ruhában jöjjenek, milyen kiegészítők állnak jól az adott helyszínhez.

Behind the scenes (15)

Behind the scenes (29)

2. Elkezdődik a fotózás. Amíg egyikünk fotóz, a másik segédkezik, derít, odaadogatja a kiegészítőket, megigazítja a felgyűrődött ruhát, vagy szélfútta hajtincseket. Esküvőn, ha van a igény, a sminket is Mona készíti, addig Attila fotózza a készülődés pillanatait.

Behind the scenes (13)

Behind the scenes (4)

3. Különböző helyeket keresünk a helyszínen, több képet is készítünk, beállítjuk a “modelleket”, hogy ne csak egy pozícióban legyenek megörökítve. Megkeressük a legjobb pózt, a legjobb szöget.

Behind the scenes (18)

Behind the scenes (19)

4. Ha elkészültek a fotók, otthon folytatódik tovább a munka. Elküldjük az ügyfeleknek a nyers fotókat, hogy kiválaszthassák, melyik kép legyen retusálva. Az esküvői fotózásnál azonban kicsit más a helyzet: itt a legtökéletesebb pillanatokat mi választjuk ki ügyfeleinknek.

Behind the scenes (11)

5. Ezután retusáljuk, javítjuk a fotókat – ehhez Adobe Photoshopot és Lightroomot használunk. A kész fotókat a megrendelt fotózási csomagnak megfelelően pendriveon, DVD-n és/vagy nyomtatva elkészítjük.

Behind the scenes (22)

6. Ha minden tökéletes, így kerülnek átadásra a képek, mindegyiknek egyedi csomagolást készítünk:

Behind the scenes (27)

Behind the scenes (2)-2

7. Ha az ügyfeleink kérik, készítünk fotóalbumokat is, az aktuális választékot mindig megmutatjuk, hogy tudjanak választani: a kis füzetkétől az exkluzív albumig bármilyet rendelhetnek.

Behind the scenes (3)-2

Behind the scenes (32)

Monát és Attilát már várja a sok izgatott menyasszony és vőlegény, akiknek a Nagy Napját megörökítik, hagyjuk tehát őket tovább dolgozni 🙂

Tartsatok legközelebb is velünk, mert májusban újabb alkotó műhelyébe leshetünk be!

Legyen szép napotok!

E | CZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s