10+1 interjú – egy asztalnál az alkotóval – NőiCsizma Design

Csizmadia-Fáth Edit, NőiCsizmaCsizmadiaFath_Edit

Máricusi interjúalanyom a sikeres webshop tulajdonos, scrapbook-alapanyagok készítője és öt kislány boldog anyukája. Hogyan tudja összeegyeztetni a családot a munkával? Mivel foglalkozik a NőiCsizma Design csapata és hogyan alakult meg a vállalkozás? Milyen szempontok alapján tervezik meg a kollekciókat? Minderre választ kaptok az interjúban.

Ha érdekel a scrapbookozás, és alapanyagra vagy inspirációra lenne szükséged, kattints ide: http://www.noicsizma.hu/design


1. Helyzetjelentés

Határozott elképzelésekkel rendelkező, inspiráló vállalkozó, aki a piac scrapbook-szeletét “birtokolja” Magyarországon. Lássuk, hogyan építette fel a scrap-birodalmat, miből lett a cserebogár (webshop), miként egyensúlyoz család és munka között, mi az a “NőiCsizma”.

Közgazdasági suliba járt, ahol pénzügyeket tanult – ami valóban távol áll a jelenlegi foglalkozásától. Ugyanakkor azt mondja, egy cég ügyvitelében fontos, hogy ehhez is értsen, kimondottan jól jönnek a pénzügyi ismeretek. Jelenleg a scrapbook és a család teszi ki mindennapjait, az interjú pedig kicsit sietősre sikerült, de sikerült mindent megoldani.

2. Mesélnél egy kicsit a kezdetekről?

“..elkezdtem megrendelésre is dolgozni, majd tanfolyamokon átadni másoknak a megszerzett tudást..”

Az egész úgy kezdődött, hogy otthon voltam a pici lányaimmal, akkor még csak hárman voltak, és valami szép hátteret kerestem a fotóiknak. Így botlottam bele a scrapbookba, és azonnal éreztem, hogy én ezt csinálni akarom. Ezután sokáig csak hobbiból készítettem albumokat, azután elkezdtem megrendelésre is dolgozni, majd tanfolyamokon átadni másoknak a megszerzett tudást, végül megalapítottam a cégemet, a NőiCsizma Design-t, ami scrapbook alapanyagokat és díszítőelemeket gyárt.

3. Jelenleg mivel foglalkozol, hol és mivel dolgozol?

Ez az én foglalkozásom és munkahelyem. A NőiCsizma Design ki is tölti az időmet, főleg úgy, hogy már öten vannak a lányok, és a legkisebb, Glória még alig múlt egy éves.

13886363_1067057083329333_8292365054013535955_n

4. Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban és mi az, amiben úgy érzed, fejlődnöd kell még?

Az alkotás sosem lesz unalmas. Mindig jönnek új eszközök, anyagok, technikák, stílusok, sőt, új, tehetséges alkotók is, akik, és amik rendkívül inspirálóan hatnak a munkámra. Az utóbbi időben ugyan viszonylag kevés időm jut valóban alkotni, albumokat készíteni, inkább az operatív teendőkre, és a termékfejlesztésre koncentrálok. Ez azt jelenti, hogy ki kell találni, hogy a hazai – és most már szerencsére nemzetközi – scrapbookos közösség miből alkotna szívesen, milyen kiegészítőket, papírokat használna.

Sok örömmel jár ez a munka, a legjobban azt szeretem, hogy a vásárlóink is jól érzik magukat, amikor hozzánk fordulnak, mert közben a kedvenc hobbijukkal foglalkozhatnak. Fejlődni pedig mindig lehet. Én azt szeretném, ha a közösség lenne egyre nagyobb, és itthon is egyre népszerűbb lenne a scrapbookozás, mint az emlékmegőrzés és önkifejezés egy szép formája. Vagy legalább is mindenki tudná, hogy miről beszélünk, ha kiejtjük a szánkon a scrapbook szót.

26166743_2015346408709375_2453194523717045061_n

5. A KREATÍV SZAKMÁBAN ALKOTÓK EGY SZEMÉLYBEN TERVEZŐK, FOTÓSOK, MARKETINGESEK ÉS ELADÓK. HOGYAN BÍRKÓZOL MEG A FELADATOKKAL? VAN SEGÍTSÉGED?

“..rengeteg a teendő, de okos tervezéssel mindennek a végére járunk.”

Szerencsére nagyszerű emberekkel dolgozom együtt, amiért nagyon hálás vagyok. Mindenki borzasztóan lelkes, és szereti, amit csinálunk. Van egy kreatív csapatunk, amely briliáns scrapbookosokból áll, ők készítik az inspirációkat. A grafikusaink is nagyon lelkesek, gyorsak, rugalmasak, tele vannak fantáziával, ötletekkel, és már fél szavakból is megértjük egymást.

Aki nap mint nap közvetlenül velem dolgozik, szintén „érintett” a dologban, és van egy kiváló szövegírónk is, aki mindig megnevetteti a posztjaival a közösséget. Szóval jó csapat a miénk, nemcsak kollégák, hanem barátok is vagyunk egyben. Persze attól, hogy elég sokan vagyunk, még rengeteg a teendő, de okos tervezéssel mindennek a végére járunk.

24899764_1715996025112377_762556480751048582_n

A NőiCsizma csapata

6. Milyen feladataid vannak kézművesként, kreatív szolgáltatóként, webshop tulajdonosként?

Az a helyzet, hogy rajtam általában nem látszik, hogy dolgozom, mert a dolgok nagy része fejben történik. Szépen fogalmazva: az operatív irányítás a legfontosabb feladatom, ami azt jelenti, hogy ki kell találni egy csomó mindent. Az új termékeket, hogy milyen irányba menjünk, figyelem a trendeket, tárgyalok a nyomdával, kikérem a csapat véleményét.

Gondoskodom róla, hogy mindig időre készen legyenek az új termékek, az inspirációk, ezek elérhetők legyenek, és gördülékenyen menjen a postázás. És még millió más dologra is oda kell figyelni, emellett anyuka is vagyok, és feleség, de a nap végére szerencsére mindig, minden összeáll.

7. Milyen anyagokat, eszközöket használsz az alkotómunkád során?

“..kütyümániás vagyok, nekem még elektromos papírrongyoló gépem is van..”

Papír! A scrapbookozás a papírszerelemről szól, imádjuk a különböző színeket, mintákat, textúrákat. Aztán, amikor már túl sok a papírból, akkor elkezdünk más anyagokkal is dolgozni: most például a textilbőr és a dekorgumi a nagy kedvenc, de időnként bejön a fa, az akril, a parafa, a kiégethető gyurma, szóval bármi. Az eszközökkel kapcsolatban pedig, köszönöm kérdésed, kütyümániás vagyok, nekem még elektromos papírrongyoló gépem is van.

A viccet félretéve, a legfontosabb eszközünk most egy lézervágó gép, amivel egy milliméter vastag kartonból vágunk ki mindenféle szépséges mintákat, amik befestve, vagy natúron hagyva az albumokba kerülnek, mint díszítőelem.

13906783_1067057603329281_6322249614929763151_n

8. Mivel foglalkoznál, ha nem kézműves/kreatív szolgáltató lennél?

Alighanem anya lennék, és mellette még csinálnék valamit, ami nem elégítene ki, ezért elkezdenék gondolkozni, hogy mit csináljak, ami boldoggá tesz, és akkor megérkeznék a scrapbookozáshoz.

9. Hogyan tervezed meg a termékeidet? Van valamilyen minta, amit követsz, vagy minden termék teljesen egyedi?

Figyeljük a trendeket, vannak saját ötleteink is, és persze mindig felmerülnek különböző témák, alkalmak. Most például a húsvét közeleg, amit mindenki meg szeretne örökíteni valamilyen módon. Úgyhogy most jönnek a nyuszis-virágos-tavaszias alapanyagok. Az ezekből készített albumok, alkotások pedig mindig, mindig teljesen egyediek. Soha nem készítek két ugyanolyan albumot. Utoljára az egyik lányom szülinapi bulijára készült sorozatgyártásban meghívó, de soha többé nem szeretnék ilyet csinálni.

27540151_2031608700416479_5212860370804260417_n

10. Mik a terveid 2018-ra?

Az én terveim mindig azon múlnak, hogy hogy alakul a család, mekkorák a gyerekeink. Mert mégiscsak a család az első. Velük kezdődött minden, és hozzájuk alkalmazkodik továbbra is.

+1 kedvenc idézet a végére?

“Életünk egy alkotás.” (Kent Nerburn)


Köszönöm az interjút Editnek, remélem, sok kreatív scrap-ötlettel és alapanyaggal fognak bennünket ellátni, és továbbra is csodálhatjuk a tervezőcsapat csodás munkáit! A jövő héten, ha minden jól megy, beleshetünk a NőiCsizma Design   műhelyébe. 

Tartsatok velünk áprilisban is, mert ezúttal egy lelkes, munkája és hobbija iránt elhivatott,  kreatív házas-párossal találkozhattok! 😉 

E | CZ

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s