A rusztikusan bohém esküvő

Mi ez?

Épp tegnap olvastam: a rusztikus az új bohém. Valamennyire összemosódik ez a két esküvői trend idén, mert mindkettő lényege a természethez való visszatérés (nahát, milyen ismerős), viszont az elegáns, talán túlzottan is megtervezett Greeneryvel szemben itt a natúr, organikus formákra, a mezei virágokra, a szabad életérzésre helyeződik a hangsúly. Nem ritka az erdei, mezei esküvő, a fesztiválhangulatú (woodstock!) összejövetel, vagy akár a piknik-barbeque jellegű esküvő sem.

A trend jellemzői

Színes, virágos, bohém forgatag, szabad ég alatti szertartás és szabadtéri vagy sátras buli, grillezés vagy piknik. Bele lehet vinni a törzsi motívumokat is, az indián kultúra elemeit, például tollak, álomfogók, teepeek formájában. A rusztikus esküvőkből  pedig a nyers, natúr fa-dekorációkat, a levelek és indák díszítését. Napnyugta után fényfüzérekkel, karácsonyfaégőkkel, kültéri világítással dobhatjuk fel a hangulatot.

Ne felejtsd el, ha kültérre tervezel…

Arra mindenképpen érdemes figyelni kültéri esküvőnél, hogy rossz idő esetén legyen hova behúzódni, és szükség esetén mindig legyen B-terv. Például egy helyszín használható legyen kültéri és beltéri szertartásra, vacsorára és mulatozásra is. Ha nagy melegben tartjátok az esküvőt, kültéren, akkor ne feledkezzetek meg a hűsítő italokról, szúnyogírtóról sem, illetve ha büféasztalt szeretnétek, akkor olyan helyre tegyétek, ahol elkerülik a bogarak, méhek és legyek, és ahol a sütik sem olvadnak el, vagy romolnak meg. Erről külön írok majd egy bejegyzést, hasznos tippekkel, tanácsokkal.

002_boho

Színek

Nem ragaszkodunk egy-két színhez: az élénk színeket, vagy visszafogottabb pasztellszíneket kombinálhatjuk a természet zöldjeivel, barnáival. Bármilyen hihetetlen is, ha valaki 2 színnél többet szeretne látni az esküvőjén, a szolgáltatók furán néznek: “biztos ezt akarod? Szerinted jól fog mutatni együtt ez a sok szín?”

Én azt mondom: igen! A saját esküvőnk színes, bohém, mesebeli, tündéres, kültéri volt, és nem bántam meg, hogy nem a standard megoldások közül válogattam. Alapvetően színes vagyok, szeretem a szivárványt, és szerencsére a vőlegénynek is tetszett ez a fajta kombináció. Bár a színeket okosan, egymáshoz illően választottam ki, mindenképpen figyelni kellett az arányokra. Nálunk a helyszín természetes barna-fehér-zöld színeihez a türkizkéket és a rózsaszínt választottam. Furán hangzik így együtt ez a sokféle szín, de ha megnézed a fotókat, láthatod, hogy a natúr asztalokhoz és székekhez a jó illett a virágok színes kavalkádja, és igazi vidám, nyári hangulatú volt a dekoráció.

Ha a fő szín és motívum neutrális, mint a nyers, kérges fa, vagy a fehérre mázolt székek, asztalok, esetleg természetes színű, mint az erdők zöldje, akkor nyugodtan válassz hozzá színes kiegészítőket – itt főleg a virágokra gondolok – hogy életre keljen az egész. Még mindig trendinek számítanak a befőttesüveg-vázák, a lenvászon terítők, üveg- vagy kérges fa mécsesek. Ezek mellé nyugodtan tehetsz színes virágokat, elvégre az erdőben – mezőn sem csak egyszínű növényeket látsz.

001_boho

Anyagok

A rusztikus stílushoz passzol a natúr , kezeletlen, kérges fa, például asztalközépdísz formájában, vagy akár levágott ágakból faragott mécsestartóként. Ha szabadtéri esküvőt tervezel, akkor néhány fatönkre, rusztikus fa asztalra helyezett virágcsokorral, lámpással, kreatív kiegészítővel (nevetek kezdőbetűi, candy bar, üdítőitalos pult) fokozhatjátok a hangulatot.

Szép kiegészítői lesznek a dekorációnak a mezei virágok, pampafű, esetleg búzakalász befőttesüvegben, a naked cake torta, és a fehér vagy krémszínű, légiesen könnyű, lenge anyagok – fellógatva a fákra.

Ha a törzsi – indián – hippi vonal jobban tetszik, akkor álomfogókat is fellógathatsz a fákra, vagy készíthettek pihenősátrat, párnákkal és plédekkel.

Ha eljön az este, világíts befőttesüveg-lámpásokkal, hangulatfénynek pedig használj fényfüzéreket és lampionokat.

Inspiráció

Woodstock! Érezd magad hippinek (aki nem kommunában fog élni, hanem a férjével/feleségével 😀 ) Azért a Pintrestre is felnézhetsz, de mindenképp írj listát arról, hogy mit is szreetnétek, mert könnyű elveszni a sok szép fotó között – tapasztalat… (és ezt valószínűleg még többször le fogom írni).

Pinterest galériám a Bohém esküvők jegyében: kattints ide.

Meghívók

Ismét megosztok veletek néhány inspirációt, amire a saját festményeiet, virágaimat tettem. A meghívók, értesítők mindegyike 3 féle papíron kérhető (struktúrált – akvarellpapírszerű, sima felületű, illetve gyöngyházfényű fehér).

Némelyik grafikához illenek az újrahasznosított papírok is, ezt a rendelés leadásánál lehet jelezni. Mindegyik értesítő megrendelhető lesz az Etsyn keresztül, kisebb-nagyobb csomagokban.

Boho 001

Boho 002

Szép, napsütéses hetet nektek, jó esküvőtervezést!

– E|CZ –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s