Greenery 2018

Még mindig menő a zöld(ség)!

001

Fotók – Pinterest

Mi ez?

A “Greenery” már nem újdonság a piacon, a buja, zöld növények és arannyal díszített keretek egy ideje ott vannak az esküvőkön, és ez 2018-ban sem változik. Nagyrészt a Pantone-nek köszönhetően, aki a Greenery-t az év színének választotta 2017-ben. Ezzel kezdetét vette a zöld, illetve a skandináv minimalizmus kora az esküvői trendekben is. Ismerős lehet a stílus a lakberendezési magazinokból és áruházakból is, ezért ha magad tervezed beszerezni a dekorációt, sikeres gyűjtő-túrára indulhatsz a nagyobb áruházakban.


A trend jellemzői

Sok-sok zöldség! Pálmák, indák, harsogó zöld szobanövények és ágak, leomló, őserdőszerű levélfolyamok. Némi arannyal megfűszerezve, áttetsző felületekkel. Újra menő az üvegház, a pálmaház, a télikert! És persze a szobanövények, mint például a könnyezőpálma (Monstera deliciosa), vagy a páfrányok, moha, agavé és eukaliptusz. A zöldek azonban csak akkor érvényesülnek, ha kiegészítésként más színt alkalmazunk melléjük. Ez a vajszínűtől a halvány ekrüig bármilyen finom, natúr szín lehet. Ha igazán erős kontrasztot szeretnél elérni, akkor a fehér alapszínhez válassz sötétzöld kiegészítőket, és dobd fel egy csipetnyi arannyal.

Színek

  • a zöld árnyalatai
  • mély, sötét zöldek: fenyőzöld, sötét mohazöld, méregzöld, smaragdzöld
  • világos, sárgás zöldek: levélzöld, mohazöld, fűzöld
  • kontraszt: vajszínű, ekrü, bézs, halvány krémszínű, natúr árnyalatok, fehér
  • egy kis csillogás: arany, réz, rózsaarany
005

Fotók – Pinterest

Anyagok

A nehéz zöldeket ellensúlyozva az anyagok lágyan leomlóak, ekrü vagy törtfehér színűek. Ha kontrasztosabbra vágysz, akkor kombináld fehérrel, mint ahogy fentebb már említettem. Ami az üvegház-hatást (!) erősíti, azok az üvegfelületek: gyertyatartók, ablakok, tükrök, arannyal futtatott kiegészítők, képkeretek és aranyszínű evőeszközök. A zöldet, akárcsak a lakberendezésben, használhatjuk a növényeken kívül egyéb, például puha anyagokon: bársonypárna, ülőpárnák, vagy kültéri esküvő esetén néhány takaró. Nagyszerűen mutat egymás mellett a “hideg” üveg, tükör, fém és a “meleg” bársony, posztó, lenvászon.

Inspiráció

Menj el nagymamád fóliájába egy botanikus kertbe ötletelni, vagy a hozzád közeli erdőbe, természetvédelmi területre túrázni.

004

Fotók – Pinterest

Esküvői meghívó szettek

Néhány inspirációt mutatok, ami alapján akár magad is elkészítheted az esküvői meghívótokat, vagy ha profira bíznád a munkát, fordulj hozzám bizalommal. Az itt látható értesítők, szettek mindegyike saját tervezésű és festésű, ezért ha ezek közül tetszik meg valamelyik, az Etsy boltomban megtalálod február 15-től az összes készletet (az itt bemutatottakon kívül lesz még bőven választék, csak győzzem elkészíteni!).

Természetesen személyre szabva a szöveget, az általatok választott papírra nyomtatva (borítékkal vagy anélkül) vásárolhatóak meg a grafikák. Ha egyedi tervet szeretnétek, vegyétek fel velem a kapcsolatot e-mailben. Nem harapok!

greenery 01_1greenery 3_001

Greenery02_01

További inspirációért látogass el a Pinterest galériámba: Katt!

Remélem, a többi trendre is kíváncsiak vagytok, mert a jövő héten jön a:

“Rusztikusan Bohém” stílus!

E | CZ

One thought on “Greenery 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s