7 esküvői trend & stílus, ami mellett nem mehetünk el becsukott szemmel

Mi a menő idén?

003

Fotók: Pinterest

Milyen stílusok, színek, trendek uralkodnak idén az esküvőkön? Mi a menő külföldön és nálunk? Mit érdemes megvalósítani az aktuális trendekből?  Hogyan dönts arról, milyen stílust kövessen az esküvőtök? 

Minden évnek megvan a maga színe, hangulata, aktuális trendje, ami az esküvői divatban is megmutatkozik. Amióta ismerjük a “Pinterest-es esküvő” fogalmát, mint minden menyasszony, én is figyelemmel követtem az aktuális trendeket, és igyekeztem kitalálni, milyen hangulatra, stílusra, színekre építsük fel az esküvőnket. Bár  mi már túl vagyunk a nagy napon, és idén ünnepeljük majd az első évfordulónkat férj és feleségként, esküvői meghívó (és mindenféle más papír-cucc) tervezőként minden évben figyelemmel követem a trendek alakulását.

A mai olvasnivaló arról szól, hogy 2018-ban milyen trendek uralkodnak külföldön, és mi az, ami nálunk menő. Örülök, hogy sokan kilépnek a hagyományosnak számító művelődési ház – szintipop komfortzónából, és mernek újítani, meglepni a vendégeiket, kreatívnak lenni. És mielőtt a trollok megjelennek kiforgatni a szavaimat, nincs semmi bajom a hagyományos esküvőkkel, de személy szerint jobban értékelem azt, ha valaki a saját ízlése szerint tervezi meg a Nagy napot, és nem a “jóvanazúgy” vagy a “dehátaszomszédnakisígyvoltnekünkisjólesz” vonalat követi (ami persze nem egészen egyenlő a hagyományos esküvővel, ha ezalatt meg a magyaros, népi jellegűt értjük).

002

Fotók: Pinterest

Hogyan dönts arról, milyen stílust kövessen az esküvőtök? 

Az esküvőtök Rólatok szól, a közösen megélt pillanatokról, és a szórakozásról. Ezért ha magatokénak érzitek valamelyik stílust, nyugodtan vágjatok bele a megvalósításba!

Mi (vagyis én, mert többnyire ezzel a csajok foglalkoznak) írtunk egy listát, kinek mi tetszik, és mi nem. Mi az, amit mindenképpen szeretnék megvalósítani, amire pénzt is fogunk költeni, vagy DIY módon magam/magunk megalkotjuk. Ez alapján a lista alapján nekem is könnyebb volt válogatni, és szerintem neked is az lesz, ha oda kerülsz, hogy merre indulj, ha szolgáltatókat keresel, és milyen ötleteket nézegess, kicsit leszűkítve.

Hidd el, ha elkezdesz nézelődni, hirtelen nagyon sok jó ötlettel, színnel, virággal, dekorációval, hajviselettel találod majd szembe magad, a menyasszonyi ruhákról nem is beszélve. Túl sok a jóból, amiben könnyű elveszni.

Mit írj a listára? Első körben, a régi jó brainstorming elvet követve, bármit, ami az eszedbe jut. Például:

  • napsütés, mező
  • pipacsok, búzakalász
  • hercegnőruha

Most hirtelen, rögtönözve ez jutott eszembe, de ez alapján valószínűleg a nyári, júliusi vagy augusztusi esküvő lesz a megfelelő, mert a pipacs és a búza erre enged következtetni. Eddig nem nagy dolog a válogatás. Viszont ezek közül mi az, ami megfontolandó? (Ez itt a következő lépés!) A hercegnőruha. Vagy a nyári esküvő. Őszintén: hány perc alatt izzadnál le a hercegnőruhában a 33 fokos augusztusi hőségben? Vagy ha inkább ragaszkodsz a hercegnőruhához, mint a búzakalászhoz, akkor egy kora nyári időpontra vagy tavaszra tegyétek az esküvő dátumát.

…Tehát erre jó a listaírás. Először felsorolod, mit képzelsz el, utána kicsit leszűkíted a listát, hogy mi az, amit tényleg érdemes megvalósítani. A végére pedig már csak az marad, amit így is-úgy is meg kell rendelnetek, szerveznetek, és ekkor érdemes felkeresnetek a szolgáltatókat. Merthogy ők sem szeretik az ezerszer változtatgató, határozatlan megrendelőket. Jobb átgondolni, és utána felkeresni őket, ha már biztos a terv.

001

Fotók: Pinterest

Most pedig nézzük, milyen trendekkel találkozhatunk idén az esküvőkön!

  • Greenery – még mindig menő a zöldség!
  • “Üvegház-hatás” avagy a kristálypalota ihlette esküvők
  • Rusztikusan bohém, a szabadlelkűek, természetszeretők és hipsterek stílusa
  • Fennséges anyagok: rózsaarany, réz, márvány & kristályok
  • Nehéz színek, könnyed elegancával: bársonyfekete, burgundi, arany
  • Industrial – a gyárvárosi sikk
  • Meghitt családi kerti (erdei) party

Tartsatok velem a következő hetekben, mert egy-egy trendről bővebben írok, fotókkal illusztrálva. A linkeket ide is hozzákapcsolom, így látni fogjátok, melyik jelent már meg a blogon! Megmutatom azt is, hogy részben vagy egészben, mit és hogyan érdemes átemelni belőle a saját esküvőtökre és honnan inspirálódjatok.

Ja, és persze mindegyikhez mutatom saját tervezésű esküvői meghívóimat is.

(Na nehogymár pont ez maradjon ki!)

Jó tervezgetést és listaírást kívánok!

E | CZ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s